Pokličite za Last minute osebni prevzem v Mengšu:     040 562 691

Zanimivosti o risanki Maša in Medved

Avtor LucMat 07/12/2016 0 Komentarjev Mupino.si,

Medved predvsem v Rusiji že leta velja kot simbol moči. Ampak tokrat je malo drugače. Človek komaj verjame, ampak pustimo malo za malo kasneje, v kaj se tokrat vsemogočni medved spremeni.

 

Ustavimo je najprej pri mali Maši, oziroma Kasha, kot pravijo da je njeno originalno ime je mala navihana deklica, polna domislic in prigod.

 

Ampak ne boste verjeli, kaj pravi legenda.

 

risanka maša in medved

 

Maša in Medved v cirkusu

 

Ruski mediji pravijo, da naj bi bila to zgodba o življenju resnične deklice, sicer prirejena tako da je primerna za majhne otroke. Naj bi bila hči staršev cirkusantov, ki naj bi imeli precejšnje psihične težave, zato v risankah tudi nikoli ne nastopajo.

 

Pa se vrnimo nazaj k ruskim medvedom. Ta, ki nastopa v risanki se je iz te grozovite živali spremenil v zaveznika, bolj v obliki starša, kot pa grozne živali. Tudi ta lik naj bi bil resničen v cirkuškem življenju male Maše.

 

Kaj bo risanka Maša in Medved v letu 2017?

 

 

Risanka Maša in Medved je definitivno ena izmed najbolj popularnih v letu 2016. Risanki na YouTube-u tudi v leto 2017 zagotovo kaže vse najboljše. Epizoda, kjer Maša kuha kašo, je namreč ena izmed najbolj gledanih videov na YouTubu.

 

Izdelki z motivom Masha in Medved

 

Seveda pa so snovalci risanke Maša in Medved šli še korak dlje. Majhne deklice enostavno obožujejo to malo nagajivko, zato ni dvoma, da ustvarjalci niso naredili tudi naslednjega.

 

Tako kot vse popularne risanke, tudi ta ruska legenda načrtuje različne serije praktično vseh izdelkov z motivom Maše in Medveda. Kar je seveda dobro.

 

Verjetno zakaj se vprašate. Tako vam povem.

 

Sam nisem strokovnjak v nekih hudih psiholoških raziskavah otroškega obnašanja. Ampak iz lastnih izkušenj pa lahko povem, da v kolikor ima otrok na voljo izdelek, ki je potiskan z junakom risanke, ki jo obožuje, potem se bo zagotovo odločil za to torbo, posteljnino, igračo, … karkoli.

 

Ampak to sploh ni vse.

 

Otrok dejansko ta izdelek tudi rajši uporablja. V splošnem smislu. Kot en primer. Otrok noče nosit copatov. Če bodo potiskani z risanim junakom… sploh ni problema. Vsak dan bodo na nogah.

 

Pa naj zaključim misel z Mašo kašo. Ne glede na to, da je v risanki bolj malo povedanega, je risanka Maša in Medved prevedena v več kot 25 jezikov, na YouTube ima več kot milijardo ogledov. To govori v tem, da bo tudi leto 2017 v barvah ruske risanke.

 

Za zanimivosti skrbi Otroška trgovina Mupino.si

Komentiraj