Pokličite za Last minute osebni prevzem v Mengšu:     040 562 691

34 daril, ki jih vaš otrok ne bo nikoli pozabil

Avtor LucMat 03/05/2016 0 Komentarjev

Iz otroštva imam zelo malo spominov na darila, ki sem jih prejel. Točno se spomnim leta, ko sem prejel rdeč tovornjak ter večera, ko sva s sestro dobila družabno igro Človek ne jezi se. In potem vsakoletnega Miklavževega presenečenja pri stari mami. Drugače pa so moji spomini na prejemanje daril precej redki, kar me je spodbudilo k razmišljanju… kakšne vrste daril lahko damo našim otrokom, da si jih bodo zapomnili za vedno? Kakšna darila bodo pustila dovolj velik vtis in jih spremenila za vedno?

34 nepozabnih daril za otroke

Naredil sem seznam daril:

 1. Objemi in poljubi. Nekoč sem slišal zgodbo o možu, ki je svojemu 7 letnemu sinu povedal, da je prestar za poljube. To me vsakič potre. Vedite, da vaš otrok ni nikoli prestar, da bi prejel fizično potrditev vaše ljubezni do njega!
 2. Potrditev. Včasih lahko ena preprosta beseda potrditve spremeni celotno življenje. Zato poskrbite, da vaši otroci  vedo koliko jih cenite. Vsakič, ko boste imeli priložnost, jih opomnite.
 3. Spodbujanje. Besede imajo moč. Lahko ustvarjajo ali uničujejo. Preproste besede, ki ste jih izbrali danes, lahko nudijo spodbudo in pozitivne misli drugemu otroku. Ali pa koga pošljejo v obup. Bodite previdni pri izboru besed!
 4. Izziv. Spodbujajte otroke, da sanjajo velike sanje. Dosegli bodo več kot so mislili, da bodo in še več, kot ste vi mislili da bodo.
 5. Sočutje/pravica. Življenje ni pošteno. To nikoli ne bo, kajti vsebuje preveč spremenljivk. Toda, ko se zgodi krivica, nepoštenje…hočem da moj otrok razume kaj je prav in narobe ter pomaga pri izboljšanju.
 6. Prostor za napake. Otroci so otroci. To je tisto, kar jih naredi tako zabavne…in tako obupno potrebujejo vašo potrpežljivost. Dajte jim prostor za eksperimentiranje, raziskovanje in delanje napak. Na napakah se vsi učimo.
 7. Zadovoljstvo. Potreba po več je nalezljiva. Tako je eno največjih daril, ki jih lahko daste svojim otrokom spoštovanje, da so zadovoljni  s tem kar imajo in ne s tem kdo so.
 8. Radovednost. Naučite svoje otroke, da postavljajo vprašanja o tem, kdo, kaj, kje, kako, zakaj in zakaj ne. Besede, ki jih starši ne bi smeli nikoli izreči so: »Ne sprašuj toliko«.
 9. Vztrajnost. Eden največjih, odločilnih dejavnikov lastnega uspeha je velikost volje. Kako lahko danes pomagate zrasti otroku?
 10. Ljubezen. ..največje darilo izmed vseh naštetih je ljubezen.
 11. Skupni obroki. Skupno hranjenje zagotavlja edinstveno priložnost za zvezo. Družine, ki ne jedo skupaj, tudi ne rastejo skupaj.
 12. Narava. Otroci, ki se naučijo ceniti svet okoli njih, tudi skrbijo za ta svet. Kot starš vedno govorim otrokom naj bodo njihove sobe lepe, čiste in urejene. Kaj ne bi bilo prav, da jih naučimo naj bo zunanji svet tudi lep, čist in urejen?
 13. Priložnost. Otroci potrebujejo priložnost doživeti nove stvari, da lahko ugotovijo kaj bi radi in v čem so dobri. In v nasprotju s splošnim prepričanjem, to ne zahteva veliko denarja.
 14. Optimizem. Pesimisti ne spremenijo sveta. Optimisti ga.
 15. Disciplina. Otroci se morajo naučiti vse, vključno z ustreznim ravnanjem, kako shajati z drugimi, kako doseči rezultate in sanje. Disciplini se ne bi smelo izogibati. Namesto tega bi morala biti dosledna in pozitivna!
 16. Umetnost. S prihodom interneta lahko ustvarja vsak ki želi. Svet potrebuje več ljudi, ki to želijo
 17. Zvestoba partnerju. Zvestoba v zvezi/zakonu vključuje več kot le naše telo. Vključuje tudi naše oči, um, srce in dušo. Dnevno branite svojo seksualnost in jo namenite izključno partnerju. Otroci bodo sprejeli obvestilo.
 18. Iskanje lepote. Pomagajte svojim otrokom najti lepoto v vsem kar vidijo in v vsakomur, ki ga srečajo.
 19. Radodarnost. Naučite otroka, da je radodaren s svojimi stvarmi.
 20. Poštenost/integriteta. Otroci, ki se učijo kako pomembna je poštenost, imajo večjo možnost, da postanejo poštena odrasla oseba. Pošten odrasel človek, ki se iskreno ukvarja z drugimi, je zadovoljen sam s sabo, uživa življenje in bolje spi.
 21. Upanje. Upanje je vedenje in prepričanje, da se bodo stvari izboljšale. Ustvarja moč, vzdržljivost in odločnost. V izjemno težkih časih nas potiska k nadaljevanju.
 22. Domišljija. Če smo se v zadnjih 20ih letih kaj naučili, je to, da se življenje vsak dan hitreje spreminja. Jutrišnji svet ni čisto nič podoben današnjemu. Ljudje z domišljijo niso samo tisti, ki ga živijo, ampak ga tudi ustvarjajo.
 23. Načrtnost. Trdno verjamem v načrtno življenje in načrtno starševstvo. Upočasni, premisli kdo si, kam greš in kako priti tja. Enako naredi za vsakega otroka.
 24. Vaše naročje. To je najboljše mesto na svetu za knjigo, zgodbo ali pogovor. In pred vami je že ves čas.
 25. Vseživljenjsko učenje. Strast do učenja se razlikuje od učenja za oceno ali da zadovoljite učitelja.  Prične se doma. Berite, postavljajte vprašanja, analizirajte in odkrivajte. Z drugimi besedami, naučite se ljubiti-izobraževati-samega-sebe.
 26. Mir. Na svetovni ravni, lahko mislite, da je to izven naših rok. Toda, glede na ljudi okoli vas, je to povsem v vaših rokah…in to je presenetljivo dober kraj za začetek.
 27. Ponos. Praznujte male stvari v življenju. Konec koncev, majhni dosežki v življenju postanejo veliki.
 28. Samozavest. Ljudje, ki se naučijo ceniti samega sebe, so bolj verjetno samozavestni, imajo samospoštovanje in lastne vrednote. Za rezultat je bolj verjetno, da postanejo odrasli, ki spoštujejo svoje vrednote in se jih držijo.
 29. Smisel za humor. Vsak dan se smejte z otroci…zavoljo vas in njih.
 30. Duhovnost. Vera povzdigne naš pogled na vesolje, svet in naše življenje. Preudarno bi bilo, če otroku privzgojimo vedenje, da je več kot le meso in kri v prostoru. Narejeni so tudi iz duha, srca, duše in volje. In odločitve v njihovem življenju bi morale temeljiti na več kot na tem, kaj počnejo vsi ostali.
 31. Stabilnost. Stabilen dom postane temelj, na katerem otroci gradijo preostanek svojega življenja. Poznati morajo svoje mesto v družini, komu lahko zaupajo in kdo je tam za njih. Ne spreminjajte tej stvari.
 32. Čas. Čas je edino darilo, ki ga ne moremo vrniti ali vzeti nazaj.
 33. Edinstvenost. Kar nas dela drugačne od drugih, je tisto kar nas naredi posebne. Edinstvenost ne sme biti skrita. Potrebno jo je ponosno pokazati svetu, da se jo vidi, ceni in uživa.
 34. »Odprt dom«. Vedenje, da lahko vedno pridete domov, je najlepše, življenjsko zagotovilo. Se vaš otrok dobro počuti doma?

Se spomniš še kakšnega takšnega darila, ki sem ga pozabil zapisati? Napiši ga prosim spodaj v komentar. In ne pozabi deliti tega čudovitega seznama s preprstim klikom na Facebook gumb na strani.

 

Seveda, nobenega od teh daril ne prodajamo v naši spletni trgovini  mupino.si , ampak mislim da ste dojeli bistvo. Vseeno pa ne pozabite klikniti na darila za otroke in izbrati tisto darilo, ki se ga bo vaš otrok zanesljivo razveselil.

Komentiraj